-
FERIA DE SEVILLANAS
Tisdagen den 22 maj 2018 Påsk i Torrevieja - processionerna datum 2018

25 mars (palmsöndgen)
10.30 Välsignelse av palmbladen - Procession
Välsignar man palmbladen vid stora kyrkan (Inmaculada). Därefter startar processionen från stora kyrkan till vita kyrkan (Plaza de Oriente) via Caballero de Rodas

21.00 Procession
Utgår det Mantiljprocesion från vita kyrkan till stora kyrkan kyrkan, via Ramón y Cajal, Av. de la Libertad, Paseo Vistalegre, Concepción, Ramón Gallud, Clemente Gosálvez, Caballero de Rodas.
Mantilj är en stor slöja, oftast i svart eller vit spets. Den används formellt som spansk kvinnoklädsel. Den bärs draperad med hårkam över axlarna. Mantilj har sitt ursprung i Spanien.

26 mars
22.00 Procession
Ugår från stora kyrkan via Caballero de Rodas, Patricio Pérez, Ramón Gallud, María Parodi, San Pascual, Azorín, Caballero de Rodas för att avslutas vid stora kyrkan.

27 mars
22.00 Procession
Färdväg se ovan.

28 mars
22.00 Procession
2 processioner möts och blir till en.
Procession1: Stora torget, Caballero de Rodas, María Parodi / Ramón Gallud.
Processsion 2: Vita kyrkan, Zoa, Ramón Gallud /María Parodi.
Därefter färdas de tillsammans via Ramón Gallud, Patricio Pérez, Campoamor, Vicente Blasco Ibáñez, Azorín, Caballero de Rodas och avslutas vid stora kyrkan
 
29 mars
23.00 Tyst Procession
All belysning hålls släckt under denna färd som går från stora kyrkan via Patricio Pérez, Campoamor, Turco, Gabriel Miró, Orihuela, Caballero de Rodas och avslutas vid stora kyrkan.
 
30 mars
00.30 Procession
Kristi nedtagning från korset
Utgår från Plaza del Calvario via Santísima Trinidad, San José, María Parodi, Caballero de Rodas och avslutas vid stora kyrkan.
 
30 mars
20.00 Den stora processionen
Stora kyrkan via  Caballero de Rodas, Patricio Pérez, Ramón Gallud, Zoa, Ulpiano, Morriones, Caballero de Rodas avslutas vid stora kyrkan.
 
31 mars
22.30 Marsch med trummor
Marshen är för att fira uppståndelsen. Alla som vill delta och har en trumma är välkomna.
Start Calle del Mar vid Virgen del Carmen via Gumersindo, Apolo, Pedro Lorca, Joaquín Chapaprieta, Vicente Blasco Ibáñez, Zoa paus vid vita kyrkan. Färden startar igen via Torrevejenses Ausentes, Campoamor, Patricio Pérez, Plaza Miguel Hernández, Canónigo Torres för att avslutas vid stora kyrkan.
 
1 april Procession
08.00 blir det 2 processioner
Procession 1:  Stora kyrkan, Caballero de Rodas, Azorín, Fotógrafos Darblade till korsningen med Concepción.
Procession 2: Stora kyrkan, Caballero de Rodas, Clemente Gosálvez, Fotógrafos Darblade till korsningen med Concepción.
emensamt återtåget: Concepción, Ramón Gallud, Bazán och Caballero de Rodas och avslutas vid stora kyrkan Stora kyrkan.
 
9 april
08.30 Procession
Vita kyrkan via Ramón y Cajal, Av. de la Libertad, Paseo Vistalegre, Concepción, Ramón Gallud, Clemente Gosálv åter vita kyrkan.
 
Stora kyrkan = La Inmaculada på Plaza de Concepción
Vita kyrkan = Parroquia Del Sagrado Corazón på Plaza de Oriente.

Mer info på spanska och kartor på färdvägarna hittar ni HÄR
Antik/begagnatmarknad hålls varje lördag i Bigastro, straxt före Orihuela. Mer info hittar du på länken nedan


Nötknäpparen
Onsdagen den 3 januari 2018

TORREVIEJA. Den 16 januari utförs baletten Nötknäpparen på Auditoriet i Torrevieja av St.Petersburgsbaletten https://auditoriotorrevieja.com/eventos/el-cascanueces/


La Cazuelica y el Vino – Den lilla grytan och vinet
Måndagen den 6 februari 2017

Torrevieja. På torsdag den 9 februari startar årets upplaga av La Cazuelica y el Vino, den pågår fram till den 12 februari och är den fjärde i ordningen.
På sjutton restauranger erbjuds man en liten gryta för 2 euro samt ett glas vin för 1,5 euro. Rätterna serveras 12.00-16.30 och 19.00-23.00.GRISENS DAG FLYTTAD TILL 29/1
GRISENS DAG-LA MATA INSTÄLLT
Fredagen den 20 januari 2017
TORREVIEJA. Día Internacional del Cerdo som skulle hållas på torget i La Mata på söndag klockan 12.00 är inställt på grund av riks för regn.

PRE FERIA SEVILLANAS
Lördagen den 9 april 2016TORREVIEJA. I morgon söndagen den 10 april blir det pre feria Sevillanas på Plaza Oriente (vita kyrkan). Det hela börjar klockan 11.30 med körsång. Klockan 12.30 blir det häst & vagn samt ryttare, alla i bästa sevillanas stil på strandpromenaden.

Besök La Matas vingårdar
Måndagen den 19 januari 2015
TORREVIEJA/LAMATA: lördagen den 24 januari klockan 11.00 finns det möjlighet att besöka La Matas vingårdar. Det blir föredrag om vinets kultur och historia samt en guidad vandring på 2,5 kilometer där man får se druvsorterna.

Det hela är kostnadsfritt, dock måste man föranmäla sig på parque_lamata@gva.es eller telefon 966 920 404.

GRISENS DAG I LA MATA
Tisdagen den 13 januari 2015

LA MATA På söndagen den 18 januari från klockan 12.00 kommer den femtonde upplagan av Internationella Gris Dagen hållas i La Mata. Här serveras griskött, bröd, öl och vin från La Mata och allt är gratis. Ett litet tivoli kommer finnas på plats och att åka något kommer att kosta 1 euro.

Julkul shopping
Torsdagen den 18 december 2014

TORREVIEJA Från den 20 december kommer det ske olika aktiviteter i Torrevieja, för att främja den lokala julhandeln.
20/12 kommer det att på gågatorna finnasworkshops, ballonger, ansiktsmålning klockan 11-14. Från 16.30 blir det dans av dansskolan Payas, samtidigt som det samlas in torrvaror. Den 22 blir det studsmattemaraton från klockan 17-22 , "Circo Loco" kommer finnas på plats med clowner och mimare, den här dagen kommer det samlas in leksaker till de mest behövande barnen.

Den 19 december kommer Andalusiska kulturföreningen ha något på stora torget klockan sex, inga detaljer har kommit.

Marknad till välgörenhet
Tisdagen den 2 december 2014

Den 6 december kommer det att bli välgörenhetsmarknad på stora torget i Torrevieja. Pengarna som samlas in kommer att gå till ett nytt projekt Nueva Fraternidad som ska göra en vårdcentral i staden Rukara (Rwanda). Det kommer bli en traditionell julmarknad och öppettiderna är 12.00 – 22.00.

Julgranständning och andra festligheter
Fredagen den 28 november 2014

Årets julgran på stora torget i Torrevieja kommer att tändas nu på söndag den 30 november klockan 17.30.
Det är den nordiska kolonin som årligen ser till att Torrevieja får sin julgran.
På stora torget kommer vi kunna höra Coro Nordico samt kunna dricka glögg.
Tändningen av granen symboliserar början på julhelgen för Torrevieja.

Det kommer även bli barnparad, där alla uppmanas att delta. Paraden startar 16.30 från teatern och går via Ramón Gallud innan den avslutas på Virgen del Carmen.


Inger & Nancy två svenska tjejer visar upp sin konst i Torrevieja!
söndagen den 23 november 2014

Just nu pågar en utställning på La Sala de    Exposiciones Vista Alegre i centrala Torrevieja. Fyra lovande konstnärer från kommunens konstskola ställer ut sina tavlor, och två av dem är svenskar. Det är då lätt att tralla ”jag är så glad att jag är svensk”, när utställningen invigs och de båda svenskorna hyllas av vår borgmästare Eduardo Dolon.

På utställningen är det svenska Inger Johnson och Nancy Grönholm, som får mig att känna mig lite extra stolt denna dag, trots att jag i sanningens namn inte gjort ett dyft.
Nu får vi ju inte glömma att det är fyra konstnärer som ställer ut, de andra två är Lola Henarejos och LA Rodriguez.

I vimlet lyckas jag byta några ord med en glad Inger, som är nöjd med utställningen och dess uppmärksamhet så långt.
Trots att jag inte förstår ett skvatt om konst, kan mitt otränade öga se att det är bra målningar, och alla fyra konstnärerna har en egen stil.                   
Och inte minst kan jag se i efterhand vad de spanska tidningarna skriver, kort o gott: tavlorna är bra!
För dig som är lite mer konstkunnig än mig, kan nog ha ett stort utbyte av att gå och se på tavlorna, kanske kan det rent av få dig att känna dig lika stolt som mig över att vara svensk.

Utställningen är öppen till söndagen den 30                  november och du finner den på La Sala de           Exposiciones Vista Alegre på Paseo Vista Alegre hörnet Calle Concepción.                                                   Öppettiderna är tisdag till lördag 10-14 och 16-21, på söndagar är det öppet klockan 10-13.30 och måndagar är det stängt.

Text: Monicha Blomberg

Bild: Bernt Järnepalm
Nu skall Laguna Rosas trippel avgöras!
Fredagen den 14 november 2014
Tävlingskommittén samlad för genomgång inför den stora trippeltävlingen måndagen den 17 november.

TORREVIEJA Tävlingen som spelas den 17 november med start klockan 10 har lockar spelare från i stort sett alla klubbar i Torrevieja med omnejd. Ett rejält prisbord finns det att dela på och det kommer att spelas många spännande matcher under dagen.
 
Klubben Laguna Rosa ligger uppe i Torreta III mellan calle Luna och calle Urano. Klubben växer för varje år och man arrangerar två stora tävlingar varje år, en på våren och en på hösten. Man deltar även i seriespel med flera lag i de olika serierna.
 
Vill ni se fint boluespel så tag en tur ut till banorna och heja fram era favoriter.

Text och Bild: Bernt Järnepalm

Gratis sminkkurs på Habaneras
Onsdagen den 12 november 2014I helgen blir det gratis sminkkurs på C.C Habaneras. Den 14 och 14 november klockan 19.00 ska man bege sig till centret, om man vill lära sig om sminkeffekter och vilka färger man ska välja.

EFTERMIDDAGSJAZZ PÅ LILLA SVENSKEN
fredagen den 7 november 2014
.

PÅ TEATERN
Fredagen den 31 oktober 2014VÄLKOMMEN PÅ ÖPPET HUS!
Onsdagen den 15 oktober 2014

På fredagen den 17 oktober och lördagen den 18 blir det ”minimässa” hos Danish Design i Torrevieja.

Öppet hus dagarna är ett välkommet återseende för oss Costa Blancabor, här får vi chansen att träffa andra nordbor, lokala företagare, äta dansk rödepölse…

Massor av erbjudande blir det som vanligt under dagarna och vill man se modeshow från Ask & Embla tittar man in på en av dagarna vid ett tiden.

Kort och gott, välkomna till ett par trevliga dagar på Danish Design!

Öppettider:
Fredag 10.00 – 15.00 och lördag 10.00 – 14.00

Vill du som företagare var med, kontaktar du Kjetil på Magasinet sett utenfra ( se annonsen)

7 dagar kvar till Volvo Ocean Race Alicante

Torsdagen den 25 september 2014

Volvo Ocean Race har haft Alicante som huvudarrangör sedan 2009.
Den 2 oktober klockan 18.00 är det officiell öppning av Alicante Race Village.
Här kommer finnas allt mellan himmel och jord för hela familjen, barnverkstäder, idrottstävlingar, konserter, utställningar… totalt över 200 aktiviteter.
Race Village i Alicante håller öppet 2 till 11 oktober från 10.30 till 24.00 på vardagar och till 02.00 under helgen.
TIDER
2 oktober öppnas området 18.00 klockan åtta blir det invigning med fyrverkerier.
3 oktober 14.00 race träning playa del Postiguet.
16.00   Regatta playa del Postiguet.
4 oktober 14.00 Regatta playa del Postiguet.
5 oktober 13.00   Regatta playa del Postiguet.
10 oktober 13.00 Regatta playa del Postiguet.
11 oktober 14.00 Regatta playa del Postiguet. Start på första etappen Alicante – Kapstaden.
Redan nu rapporteras om fullbokade på flera hotell.

På området finns även Volvo Ocean Race museet, som öppnar under festdagarna 09.30

Janne Loffe Carlsson håller vernissage i Fuengirola
Måndagen den 8 september 2014
I oktober ställer Janne Loffe Carlsson ut i Fuengirola. Loffe är för de flesta av som mest känd som skådespelare och underhållare.
Som bildkonstnär uppvisar Janne Carlsson en stor bredd i såväl format, då han arbetar i både det stora som det lilla formatet, som i uttryckssätt och uttrycksmedel; oljemålningar, akryl och litografi.

Den 15 oktober klockan 17.00 öppnar hans vernissage i på Art Café i Fuengirola, då man också hittar Loffe på plats. Fram till den 29 oktober kan ni besöka utställningen.

MIDSOMMAR


Från i morgon kan vi gå "Tapas i La Mata"
Onsdagen den 11 juni 2014
 
24 barer och restauranger deltar i La Matas andra tapasrunda. 
Tapas rundan kan gås från torsdag 12 juni till söndag 15 juni samt torsdag 19 juni till söndag 22 juni. Varje bar kommer att ha två tapas att välja på. 

Priset för en tapas med dricka är 2 euro. Tiderna är 12:00 till 16:30 och 19:30 till 23:00. Som vanligt kan man rösta om bästa tapan, vinnaren får 150 euro att spendera på en av barerna.

Feria de Mayo – Torrevieja
Tisdagen den 13 maj 2014
Imorgon öppnar årets feria de mayo på tivoliområdet och pågar fram till söndagen den 18 maj.

I årets feria deltar 25 ”casetas”. Ferian kommer i år hylla skådespelerskan Lolita Sevilla, som dog i december 2013. Lolita hade en nära relation med Torrevieja.SVENSKEN VID HAVET REPETERAR OCH SERVERAR BUFFE 2 MARS
Ris från Torrevieja…
Onsdagen den 19 februari 2014
Olika risrätter är typiskt för Torrevieja och hela Spanien. Mellan den 3 – 9 mars kommer det finnas olika traditionella risrättar runt om i stan (deltagande restauranger meddelas senare).

La Mata-marknaden byter dag över julen…
Fredagen den 13 december 2013

Både den 25 december och den 1 januari 2014 infaller på en onsdag, därför är marknaden i La Mata flyttad till tisdagar dessa två veckor. 
Det vill säga 24 december och 31 december.
AUKTION på Gallerian...
torsdagen den 21 november 2013

Onsdagen den 27 november auktionerar Caridad ut varor som inte säljs i butiken, allt går till de mest behövande i Torrevieja.
Visning av auktionsgods från klockan 14.00
JAZZ…
"Pablo Mercader Trio" bjuder på jazz, bossa nova varje lördag mellan kl. 13.00–16.00 på "La Tortuga" (Sköldpaddebaren) som ligger bredvid Mercadona I Los Balcones, förbi sjukhuset och sedan rodellen innan det nya hotellet upp till vänster så har ni det precis bredvid Mercadonas parkering.

Jazz med Barbaque på terrassen, välkomna alla!!!

Modevisning på Gallerian…
Onsdagen den 30 oktober 2013
Nästa vecka kan vi äta som på mormors vis…
Onsdagen den 30 oktober 2013

Typiska rätter från Torrevieja och Vega Baja kommer serveras på 20 restauranger runt om i Torrevieja den 4 – 10 november. 

Det är rätter som tillagats som på mormors vis, Grytor, soppor, linser. Rätter som kan ätas med sked på spanska heter det ”semana de la cuchara” (skedveckan). Priset för en meny kommer ligga på 15-25 euro.


Här är de deltagande restaurangerna:
Mesón El Huertano
Restaurante El Puerto
Tasca Nueva Bahia
Asador de la Ermita
Restaurante Rincón De Capis
Copas & Tapas
Bar La Gaviota
Restaurante Catalina II
Marisqueria Aguamarina
Marisquería Torrevieja II
Mesón la Huertica
Restaurante El Muelle
Restaurante Nautilus
Mesón Real
Restaurante Los Tilos
Namm & Gastronomic
Bar la Musola
Taberna El Porrón
Restaurante Barlovento
Restaurante Las Villas


Regatta…
Tisdagen den 16 juli 2013

Söndagen den 21 juli anordnar Club Náutico Marina Internacional, Torrevieja(CNMI), “IV Trofeo Regata Navicularia”. 
Regattan kommer att gå Torrevieja-San Pedro del Pinatar- SanJavier. 

Regattan är sponsrad av International Yacht Brokers Navicularia, Torrevieja, i samarbete med Marina Varadero International. 

Millitär utställning i Torrevieja…
Torsdagen den 6 juni 2013

På lördag klockan 12.30 invigs millitär utställningen på Vista Alegre utställningssalar. 

Utställningen kommer att pågå en månad och det är fri entré.                                                                           På utställningen kan man finna både militärbilar och uniformer.
 Torreviejas borgmästare Eduardo Dolon kommer att inviga utställningen, även spanska veteran militärer och Royal British Legion, Royal Naval Association, Royal Air Forces Association och Royal Marines association kommer närvara. 

Allmänheten, är naturligtvis välkomna.

Jazz med ALM Trio… 
Torsdagen den 16 maj 2013

Fredagen den 24 maj bjuder ALM Trio, med Mikael Rösten på Jazzkväll på Restaurante Casa Antonio, Heredades, Rojales. 
 Det utlovas Jazz Oldies & Bossa Nova!                                 

Biljetter kan köpas på Casa Antonio eller Gallerian (skandinaviskt Center), C/ La Loma 37, Torrevieja. 
 Biljettpris: 9.95 euro: inträde, snacks vin och vatten. 19,95 euro: 
VIP biljett inkluderat middag, vin och vatten. 

Information och bokning 699 918 115, eller 693 488 672 på svenska och engelska.
Flamenco
 med Raquel Peña… 
Onsdagen den 15 maj 2013 

 Raquel Peñas dansgrupp ger en flamencoföreställning på teatern den 19 maj klockan 17.30. Biljetter säljs i teaterkiosken och kostar 10-15€. 

Feria de Mayo 2013… 
Tisdagen den 7 maj 2013 

 Imorgon börjar Torreviejas årliga höjdpunkt, Feria de Mayo. Förberedelserna pågår förfullt bland de 29 tälten, och ikväll ”tjyvstartar” personal och kommunledning med ”Pescadito”, helt enkelt en liten förfest för de som jobbat för att vi ska få njuta av ferian även iår.


 PROGRAM 2013: 
 Onsdag 8 
Maj 09:00 Invigning. Tolkning av Psalmer körer ledda av Jaime Belda Cantavella. 
 09:30 Dance Academy & Martínez Sancho.

 Torsdag 9 Maj 
 09:30 Flamenco Dance School Paya s, tillsammans med levande musiker.

 Fredag ​​10 Maj 
 09:30 Kommunala Dansskolan. Professor: Nuria Girona.

 Lördag 11 maj   
 12.00 Körsång Hästparad genom Torrevieja hästarna finns på plats till klockan fyra. 
 18:00 Tjurfäktning 
 21:30 Dansskola Maria Dolores Morales. 
 23:00 III Grand Final Couplet Contest "City i Torrevieja". Starring Jonathan Pons. 

 Söndag 12 maj 
 11:00 hästar på ferian fram till 16.00 
 12.00 Horse Show med fri entré. 
 20:00 Sevillanas sista tävlingen. 
 21:30 Angel Maria Academy. 
 23,00. Dans och sång 
 23:30 Avslutning Förutom detta pågar Flamenco dans och festligheter hela dagarna.

Dags för ny tapasrunda… 
Tisdagen den 16 april 2013 
 På torsdag startar en ny omgång av Ruta de la Tapas, tapasrundan i Torrevieja som hålls två gånger per år. 
På många barer och restauranger runt om i stan kan du köpa en dryck och tapas för endast 2 euro torsdag – söndag under två veckor. 
Vårens tapasrunda är den åttonde som arrangeras i Torrevieja och tiderna när du kan prova tapas är klockan 12.00 - 16.30 och 19.30 -23.00. 

Vill man kan man vara med och rösta om vinnande tapas i kategorierna traditionell- eller nyskapad tapas, ditt ”röstkort” gäller även som en lottsedel, där man kan vinna ex. hotellvistelse eller middag.


Melendi till Torrevieja… 
 Måndagen den 18 februari 2013

 Melendi kommer till Torrevieja den 6 juli kl. 23.00 med sin sommar turne. Biljetter, kostar 20 € i förväg och 25 € om man köper de på plats. Biljetterna finns att köpa från imorgon 19 februari, på följande ställen: Servicam, El Corte Ingles, Sprinter Torrevieja, Elche och Orihuela, och teatern. Konserten hålls på Antonio Soria Park med plats för 20 000 personer. Från biljett 10 001 går 20 procent av försäljningen till ungdomsverksamheten i Torrevieja.


Snart dags för Feria de Mayo 8 - 12 Maj 2013...

            


Lill-Babs på besök i Torrevieja… 
 

LÄS TIDIGARE ARTIKEL OM A.L.M TRIO

Imorgon den 5 januari 2018 kommer de 3 kungarna till Torrevieja klockan 17.00 beräknas de komma till hamnen. Mer info länken under

Dans till 60, 70, 80 och 90-tals musik
Onsdagen den 8 februari 2017
TORREVIEJA. På Casino i Torrevieja ordnas dans och fest till musik från mellan 60-90-tal den 11 februari klockan 21.30. Inträdet är fritt.
 Festen anordnas av La Sociedad Cultural i samband med att de firar 150 år.

KINESISK NYÅRSAFTON
Onsdagen den 25 januari 2017
ORIHUELA COSTA. Lördagen den 28 januari kommer Zenia Boulevard ordna en parad. En parad från de mest exotiska världar för att fira det kinesiska nyåret.

Tiden är 18.30
Club Nordico
tisdagen den 29 mars 2016

Den 21 april, bär det iväg till Murcia, torgdag för de som är intresserade av detta. Annars kan man titta på stadens berömda "El real Casino de Murcia" – väl värt ett besök. Även rådhuset samt klostret Santa Ana kan man besöka.                                                                   
Efter intagen lunch, styr vi kosan till Calasparra där vi ska besöka den underbart vackra kyrka, som ligger insprängd i berget!! Tel. 966 704 661


Finsk konstnär ställer ut på Casinot
Onsdagen den 14 januari 2015

TORREVIEJA. Den finska konstnären Kari Makila öppnar i morgon torsdagen den 15 januari sin utställning på Casinot i Torrevieja. Öppnandet av utställningen kommer att ske vid 19.00. Utställningen kommer att vara öppen fram till fredagen den 30 januari. Inträdet är gratis.

Levande julkrubba
Fredagen den 26 december 2014


Vill man se en levande julkrubba rekommenderar vi att man åker till Cruce del Raal, som ligger mellan Orihuela och Murcia cirka 40 minuters körväg från Torrevieja. Här får man se Jesusbarnet och besöka Betlehem. För barnen finns det grisar, åsnor, hästar, får…och utanför serveras churros. På områdets olika stationer får man provsmaka rostade kastanjer, vin och hembakt bröd.
Julkrubban är öppen till den 6 januari 2015 klockan 11.00 – 13.30 och 16.00 – 19.00.

27 och 28 december och 1 och 4 januari endast 16.00 – 19.00. Inträde 2 euro.


Shopping Night
torsdagen den 4 december 2014
TORREVIEJA Imorgon 5 december blir det Shopping Night i Torrevieja, mellan 20.30 och 23.30. Aktiviteter, rabatter och vinprovning.

Novembers tapasrunda avslutad, med besöksrekord
Tisdagen den 2 december 2014

Årets andra Tapas Runda som avslutades i helgen, ska ha slagit besöksrekord. 
Rekordet tros ha slagits av det faktum att tapasrundan sammanföll med Fiestas de La Purísima, som gjorde att många besökte Torrevieja.
 Den största besöksgruppen ska ha varit ”ungdomsgrupper”. 

Tapasrundan arrangerades av Concejalía de Turismo y Hostelería, i samarbete med Asociación de Empresas de Hostelería de Torrevieja.
 Någon siffra på hur många som besökte rundan har inte kommit ut.

RUTA DE LA TAPA
torsdagen den 20 november 2014
Ruta de La Tapa har precis börjat i Torrevieja.
Tapasrundan pågar den 20 – 23   november samt 27- 30 november, tiderna är 12.00 – 16.30 och   19.30 – 23.00.
Priset för årets tapas är 2 euro för en av husets tapas och 2,50 euro för en gourmet tapa, inklusive dryck.                                                                  
Tapasrundan syftar till att främja och visa fram stadens krögare till ett rimligt pris. Rundan har blivit mycket populär och finns nu över hela Vega Baja området.
I år körs den elfte upplagan i Torrevieja med 54 deltagande restauranger. Nytt för i år är att du kan rösta på vinnande tapa genom App i mobilen eller genom hemsidan www.rutadelatapatorrevieja.com.


Konstutställning i Torrevieja med svenskt inslag UPPDATERAD
Fredag den 7 november 2014

Ikväll blir det invigning av en konstutställning i Vista Alegre. Invigningen är klockan 19.00. Det är fyra elever från la Escuela Municipal de Pintura (kommunens konstskola), som ställer ut sina verk: Inger Johnson, Lola Henarejos, Ángeles Rodríguez och Nancy Grönholm. Utställningen håller sedan öppet till söndagen den 30 november.

UPPDATERING lördag 8 november: Bladet var på plats, bilder kommer i nästa utgåva.             Väl värt ett besök !


Finska konstnärer ställer ut i Torrevieja
Fredagen den 10 oktober 2014

Idag klockan 19.00 öppnas en utställning av de finska konstnärinnorna Antti Sohannes Rimaaja öppnas och Ritva Paasimaaja. 
Utställningen hålls på Virgen del Carmen och kommer vara öppen till den 31 oktober.

Agility i Torrevieja
Fredagen den 5 september 2014
Den 27 och 28 september blir det agility i Torrevieja. 
Det är Torrevieja Agility Club som arrangerar på sin nya anläggning i Casa Grande. 

Tävlingarna börjar klockan 16.00 på lördagen och 09.00 på söndagen. 

Är man intresserad av att delta kontaktar man klubben på agilitytorrevieja@gmail.com (engelska går bra).

Romersk Marknad i Torrevieja
Onsdagen den 11 juni 2014
På fredag startar Romersk marknad i Torrevieja, den pågår hela helgen från klockan elva på förmiddagen till klockan elva på kvällen. 
Drygt 120 marknadsstånd utlovas. Massor av skoj kommer det bli, bland annat kommer det visas upp jaktfalkar, bågskytte, teater… hela programmet hittar du på spanska, på www.skandinaviska-bladet.com
Marknaden kommer hålla till på stora torget och närliggande gator.
 
PROGRAMA ACTIVIDADES MERCADO ROMANO TORREVIEJA 2014
Viernes 13 de Junio
11:00.- Roma abre sus puertas
12:00.- Inauguración oficial con Pregón Romano
12:30.- Música Mvndi Magici “Aelfheim”
12:45.- Lucha de gladiadores “Legend Especialistas”
12:45.- Sonidos del Imperio Romano “Mermicolion”
13:00.- Rincón infantil, juegos y pruebas romanas
13:15.- Venta de esclavos “Legend Especialistas”
13:30.- Pasacalles musical “Mermicolion”
14:00.- Tiro con arco
14:30.- ¡A las tabernas!
17:30.- Roma abre sus puertas
17:30.- Exhibición de legionarios “Legend Especialistas”
17:30.- Música del Imperio Romano “Mermicolion”
18:00.- Recorrido del Pro Cónsul en Carro Romano “Legend Especialistas”
18:00.- Rincón infantil, juegos y pruebas romanas
18:30.- Baile Vestal de Marte “Legend Especialistas”
18:30.- Música, faunos y ninfas “Aelfheim”
19:00.- Reclutamiento de legionarios “Legend Especialistas”
19:00.- Pasacalles musical “Mermicolion”
19:30.- Música, faunos y ninfas “Aelfheim”
20:00.- Música del Imperio Romano “Mermicolion”
20:30.- Música Mvndi Magici “Aelfheim”
21:00.- Tiro con arco
21:30.- El despertar del Fénix “Aelfheim”
22:00.- Pasacalles musical “Mermicolion”
Sábado 14 de Junio
10:30.- Roma abre sus puertas
11:00.- Hijas de la llama, Hijos de la Tierra “Aelfheim”
11:00.- Rincón infantil, juegos y pruebas romanas
11:30.- Paseo de legionarios “Battle Honours”
11:30.- Música del Imperio Romano “Mermicolion”
12:00.- Música Mvndi Magici “Aelfheim”
12:30.- Cuerda de prisioneros “Battle Honours”
13:00.- Música del Imperio Romano “Mermicolion”
13:00.- Tiro con arco
13:30.- Instrucción en la Guerra Romana “Battle Honours”
14:00.- Hijas de la llama, Hijos de la Tierra “Aelfheim”
14:30.- Pasacalles musical “Mermicolion”
14:30.- ¡A las tabernas!
17:30.- Roma abre sus puertas
17:45.- Música del Imperio Romano “Mermicolion”
18:00.- Paseo de legionarios “Battle Honours”
18:30.- Hijas de la llama, Hijos de la Tierra “Aelfheim”
19:00.- Instrucción en la Guerra Romana “Battle Honours”
19:30.- Pasacalles musical “Mermicolion”
19:45.- Cuerda de prisioneros “Battle Honours”
20:00.- Música Mvndi Magici “Aelfheim”
20:30.- Música del Imperio Romano “Mermicolion”
21:00.- Paseo de legionarios “Battle Honours”
21:30.- El fuego del Fénix “Aelfheim”
22:00.- Pasacalles musical “Mermicolion”
Domingo 15 de Junio
10:30.- Roma abre sus puertas
11:00.- Paseo de legionarios “Battle Honours”
11:30.- Pasacalles musical “Mermicolion”
12:00.- Cuerda de prisioneros “Battle Honours”
12:30.- Música del Imperio Romano “Mermicolion”
13:00.- Paseo de legionarios “Battle Honours”
13:30.- Instrucción en la Guerra Romana “Battle Honours”
14:00.- Pasacalles musical “Mermicolion”
14:30.- ¡A las tabernas!
17:30.- Roma abre sus puertas
17:30.- Rincón infantil, juegos y pruebas romanas
18:00.- Paseo de legionarios “Battle Honours”
18:30.- Instrucción en la Guerra Romana “Battle Honours”
19:00.- Pasacalles musical “Mermicolion”
19:30.- Paseo de legionarios “Battle Honours”
20:00.- Música del Imperio Romano “Mermicolion”
20:30.- Tiro con arco
21:30.- Pasacalles musical “Mermicolion”
22:00.- Pasacalles musical de despedida “Mermicolion”
22:30.- Roma se despide de Torrevieja

Comparte esto:

Att göra på Costa Blanca 

 klicka på texen ovan för mer info

Museer och annat i Torrevieja. 
Telefonnummer och öppettider

Museo del Mar y de la Sal
Patricio Pérez, 10 
Tel.966 704 643
Tis-Lö: 10.00 -14.00
och 16.00-21.00 
Sön- och helgdagar 10.00-13-30
             Stängt måndagar


Museo de la Habanera Ricardo Lafuente
Gamla tågstationen, 
Av. Estación s/n 
Tis-Lö 11.00-13.30 
och 16.30-20.00

Centro de interpretación de la industria salinera
Gamla tågstationen
Av. Estación s/n 
Tel.965 705 888
Må-Fre 8.30-14.30 
             Lördag,Sön- och helgdagar stängt.

Sala de exposiciones Los Aljibes
Jardín de las Naciones 
Ons-Sön 10.00-14.00
och 17.00-20.00
Mån-och Tisdag stängt.


Sala de exposiciones Virgen del Carmen
Centro Cultural Virgen del Carmen 
 Tel.965 719 900 - 965 707 788
Må-Fre 08.00-21.00
Lö-Sö 09.00-20.00


Museo flotante Submarino 
S-61 Delfín
Puerto de Torrevieja 
Tel.966 704 643
MAJ OCH JUNI STÄNGT PGA. UNDERHÅLL
Vinter: 10.00-14.00 


Museo flotante patrullero Albatros III
Puerto de Torrevieja 
Tel.966 704 643
MAJ OCH JUNI STÄNGT PGA. UNDERHÅLL
Vinter: 10.00-14.00
              Sommar: 17.00-22.00


Museo de la Semana Santa Tomás Valcárcel
Formentera s/n 
Tel.966 708 037
Må-Fre 10.00-13.00
och 17.00-20.00 (vinter 16-19)
Lördag,Sön- och helgdag stängt.


Sala de exposiciones Vista Alegre
C/ Concepción 
Tel.649 964 803
Tis-Lö 10.00-14.00
och 16.00-21.00
             Sön-och helgdag 10.00-13.30
             Måndagar stängt


Museo de Historia Natural
Renfes gamla lager  (Parque de la Estación)  
Må-Fre 09.00-13.00
och 17.00-20.00
Lördag och Söndag stängt


Biblioteca Municipal
C/ Joaquín Chapaprieta, 39 
Tel.96 570 31 68
Må-Fre 08.00-21.00
Lördag: 09.30-13.00
och 17.00-20.00
Sön- och helgdag stängt.
Lunes a viernes: 8'00 a 21'00


Biblioteca Municipal de La Mata
C/ Alta, 17 
Tel.966 922 929
                Må-Fre 09.30-13.30
                och 17.30-20.00
                Lördag och Söndag stängt

Biblioteca Municipal Acequin
Avenida Diego ramirez 5
Måndag-Fredag 9.30-21.00.   


Palacio de la Música
C/ Unión Musical Torrevejense, 45 
Tel.96 571 23 11
Teatro Municipal
Plaza Miguel Hernández s/n 
Tel.96 670 68 38
 
(Fax: 96 571 87 04)